Workshops och seminarieutbud

5Sidan  uppdateras fortlöpande.

Workshops och seminarieutbud på Älvsby folkhögskola

Kontakta Inger Nilsson för att samtala vidare hur detta utbud kan användas i ert sammanhang. En workshop kostar 3000:- plus resa.
E-post: inger.nilsson@afhs.nu  070-316 82 78

ettOm att som kristna mötas över språkliga, kulturella och geografiska gränser. Vilka utmaningar och välsignelser kan uppstå i en internationell gemenskap? Elin Sharew delar personliga erfarenheter från Etiopien, Uganda och Sverige.
Elin Sharew håller i föreläsning och samtal.

Vad är en hållbar troHållbar tro.001 (Small)? Och vad är inte hållbart?
Skolprästen Simon Jonsson delar med sig av sin resa i tron och reflekterar över vad som gör att tron kan hålla på sikt – ett helt liv.
Simon Jonsson håller i föreläsning och samtal.

Tro och tvivel hos Ingmar Bergman.001 (Large)Ingen annan har i offentlighetens ljus brottats så öppet med sin gudsbild som Ingmar Bergman. En föreläsning som visar hur gudsbilden kanske både kan och bör förändras genom ett helt liv. Föreläsningen innehåller filmklipp från Bergmans filmer samt ett resonemang kring gudsbilder i förändring.
Simon Jonsson håller i föreläsning och samtal.

Den kämpande tron.001 (Small)Ferlin, Lagerkvist, Tranströmer och Andersson.
Förutom att de var fantastiska diktare så var de också personer som öppet brottades med tron.
En föreläsning om tron hos de svenska diktarna.
Simon Jonsson håller i föreläsning och samtal.

Förbön.001 (Small)På många av våra ungdomsläger och gudstjänster finns möjligheten till förbön. En föreläsning som försöker att peka på vad man som förebedjare bör tänka på.
Simon Jonsson håller i föreläsning och samtal.

Det gigantiska samtalet.001 (Small)På puben, idrottsarenan och vid köksbordet samtalas det ofta om både livet och tron. En utmaning för kyrkan är att låta sig bli inbjuden till detta gigantiska samtal och att möta människor där de är. Men hur?
Simon Jonsson håller i föreläsning och samtal.

Du blir vad du äter - 2014.001 (Small)Tiden vi lägger på de sociala medierna växer för varje år samtidigt som tiden vi umgås med våra barn minskar. En föreläsning om att vara en medveten livskonsument.
Simon Jonsson håller i föreläsning och samtal.

> Ta med din egen trasiga stol, laga den och ytbehandla!
> Lär dig klä en stolsdyna
> Lär dig sy i en dragkedja..
> Täljkurs- grunder inom träskärning, tälj i färskt trä!
> Underarbete på en möbel, vad behöver man göra för att få en fin ytfinish!
Barbro Stråmo håller i föreläsning och samtal.

Sociala medier idag. Var finns människorna och hur ska kyrkan kunna vara där? Är det som skrivs på sociala medier egentligen på riktigt och allvarligt menat och hur ska vi i så fall förhålla oss till det? Om trender, närvaro, relevans, ton och tajming.
Leif Viklund håller i föreläsning och samtal.

Vilka kommer hit, varifrån och varför? En faktabaserad genomgång om de pågående flyktingströmmarna in i Europa och Sverige. Vi ger en djupare förståelse till bakgrunden och orsakerna till varför så många flyr från Syrien, Afghanistan, och Eritrea just nu. Berättelser från människor på flykt.
Matilda Wiklund håller i föreläsning och samtal.

Att möta och bemöta fördomar.
Hur formas fördomar? Vi och dom – varför? Vad händer i mig själv när jag har egna och möter andras fördomar? Hur kan vi i vardagen förebygga och bemöta fördomar? Konkreta övningar för att prova på.

Att möta världen här.
Vad sker när vi människor möts mellan kulturer? Hur kan vi förstå oss själva och varandra i detta möte? Att öka sin kulturförståelse i sin vardag.
Elin Sharew håller i föreläsning och samtal.

Paulus brev till svenskarna. Hur kan man reflektera teologiskt kring frågor om mångfald, migration, främlingsfientlighet och rasism? För att stärka deltagarnas möjligheter att motverka främlingsfientlighet och stå upp för människovärde både i kyrkan och i samhället. Utifrån materialet ”Där främlingskapet bryts kan en ny värld börja” och ”Paulus brev till svenskarna”.