Ledig tjänst, lärare i svenska

Dina arbetsuppgifter
Älvsby folkhögskola söker en lärare som kan undervisa i svenska och andra ämnen vid Etableringskurs och Allmän kurs. Undervisningen sker i grupper där en lugn och trygg atmosfär skapas. Att bygga och stärka deltagarnas självförtroende är en central del av uppdraget.
Vi förväntar oss att du har god samarbetsförmåga, är kvalitetsmedveten och drivs av en vilja att skapa resultat. Vi lägger stor vikt vid egenskaper som kompetens, flexibilitet och förmåga till samarbete med kursdeltagare och kollegor. Du kommer att trivas hos oss om du värdesätter folkhögskolans stora frihet att forma verksamheten, är ansvarstagande och tycker om att samarbeta i arbetslag.

Om dig

  • Du har behörighet eller erfarenhet av att undervisa i svenska
  • Du kan skapa goda professionella relationer med deltagare och arbetskamrater
  • Du ser arbete i arbetslag som en förutsättning för att skapa goda resultat

Om oss
Älvsby folkhögskola ligger i Älvsbyns kommun. Här finns 8300 invånare och inom en radie av 6 mil finns ytterligare 150 000 invånare. Det ger en närhet till allt man behöver av kultur, nöjen, friluftsliv och service.

Allmän kurs vänder sig främst till personer som saknar grundskole- eller gymnasieutbildning och är ett alternativ till komvux för att få grundläggande behörighet att söka vidare till högskola eller yrkeshögskola. Alla folkhögskolor har Allmän kurs på gymnasienivå, men vi erbjuder också studier på grundskolenivå.

Vid skolan finns förutom Allmän kurs och Etableringskurs också Möbellinjen, körkortsteoriutbildning, Kyrkans grundkurs, Migrationskurs och idrottsutbildningar. Här anordnas också en mängd korta kurser, uppdragsutbildningar, kulturarrangemang och läger, i samarbete med olika aktörer. Skolan har ett eget kapell som också används som aula. Svenska kyrkan i Luleå stift är huvudman för Älvsby folkhögskola.

Omfattning: Heltid
Tillträde: 180101
Anställning: tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning
Vi tillämpar kollektivavtalet Arbetsgivaralliansen Branschkommitté Utbildning och Folkbildning.

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2017-11-19
Skicka ansökan i form av ett personligt brev samt CV till: erik.jonsson@afhs.nu

Upplysningar om tjänsten
Leine Norén, enhetsansvarig Älvsby folkhögskola: leine.noren@afhs.nu 070-320 16 61
Erik Jonsson, rektor Älvsby folkhögskola: erik.jonsson@afhs.nu 0929-723 02, 070-565 49 15