Ledig tjänst; Skolpräst

Du som söker tjänsten är prästvigd i Svenska kyrkan. Du tycker att det känns inspirerande att undervisa både troende och sökare om Svenska kyrkans tro och liv. Du möter med ödmjukhet varje människa där de är – som de är.
Du kommer att trivas hos oss om du uppskattar folkhögskolans stora frihet att forma verksamheten, är ansvarstagande och tycker om att samarbeta i arbetslag.

Arbetsuppgifter
Du kommer att jobba i en levande och varm folkhögskolemiljö. Som skolpräst arbetar du i nära relation till ett kyrkteam där ni tillsammans planerar, utvecklar och genomför olika kurser, oftast i samarbete med Svenska kyrkans församlingar och Luleå stift.
Intressant att veta är att vi jobbar för utveckling av de kontakter som Älvsby folkhögskola har med Konde stift i Tanzania.
Till tjänsten hör också uppgiften att skapa goda och nära relationer till deltagare på folkhögskolans olika kurser samt att finnas till hands för enskilda samtal.
Skolprästen har också uppgiften att ansvara för folkhögskolans gudstjänst- och böneliv.

Om oss
Älvsby folkhögskola ligger i Älvsbyns kommun. Här finns 8300 invånare och inom en radie av 6 mil finns ytterligare 150 000 invånare. Det ger en närhet till allt man behöver av kultur, nöjen, friluftsliv och service. Älvsby folkhögskola ger förutom våra kyrkliga utbildningar bland annat allmän kurs, etableringskurs, möbellinje, körkortsteoriutbildning och idrottsutbildningar. Skolan har ett eget kapell som också används som aula.
Svenska kyrkan i Luleå stift är huvudman för Älvsby folkhögskola.

Kontakt
Inger Nilsson, Utbildningsledare
inger.nilsson@alvsbyfolkhogskola.nu
070-316 82 78
Erik Jonsson, Rektor
erik.jonsson@alvsbyfolkhogskola.nu
070-565 49 15, 0929-723 02

Ansökan
Ansökan skickas i form av ett personligt brev samt CV.
Sök jobbet senast 22 mars 2018
Ange referens Skolpräst.
Anställningen inleds med 6 månaders provanställning.

Vi vill att du skickar din ansökan via mejl till: erik.jonsson@alvsbyfolkhogskola.nu