Vän i Älvsbyn

Vill du fylla i en intresseanmälan för att bli vän klickar du HÄR

Nu kan ungdomar mellan från 16 år som har uppehållstillstånd också vara med i Vän i Älvsbyn! Ni kan matchas med andra unga eller familj.
Om ni är intresserade av att vara med så skicka / lämna in en intresseanmälan enligt länken här. För unga under 18 år behövs också att målsman eller gode man skriver under och skickar/lämnar in en samtyckesblankett om att man godkänner att ungdomen matchas utifrån önskemål och behov. Samtyckesblankett finns att hämta HÄR

 

van2

van3    van1

Vill du bli en Vän i Älvsbyn? Vill du medverka till ett öppnare och varmare samhälle och få en vän på köpet? Var med i vårt projekt!

Vad är Vän i Älvsbyn?
Vän i Älvsbyn är ett integrationsprojekt, finansierat av Länsstyrelsen och Älvsbyns kommun i samarbete med Älvsby folkhögskola. Projektet handlar om integration på individnivå där svenskar och nyanlända får möjlighet att mötas, lära sig av varandra och bli vänner.

Vem kan bli Vän i Älvsbyn?
Vän i Älvsbyn riktar sig till människor från åldern 18 år och uppåt. Du behöver inga förkunskaper eller särskild utbildning för att delta. Projektet riktar sig till etablerade svenskar och nysvenskar som bott här en kortare tid men även till nysvenskar som har bott i Älvsbyn lite längre.

Varför Vän i Älvsbyn?
Det finns en stor efterfrågan efter att få lära känna etablerade svenskar och få lära sig mer om språket, vardagslivet och samhället. Vi ser också en ökad längtan efter att möta, förstå och hjälpa varandra bortom kulturella och språkliga gränser. Med Vän i Älvsbyn ser vi en stor möjlighet att lära sig av varandras erfarenheter och kulturer, en möjlighet till ökad förståelse för varandra och en möjlighet till en givande vänskap.

Vän i Älvsbyn

Hur går det till?
Du fyller i en intresseanmälan där du skriver in dina intressen och vad som är viktigt för dig. Exempelvis om du vill träffa en familj, en man eller kvinna. När vi fått in din anmälan kommer vi att boka träff med dig för en intervju där du får mer information och där vi får höra mer om dina förväntningar och funderingar. Efter intervjun kommer vi att matcha ihop dig med en annan vän.

Vad ska man göra?
Du/ni väljer själva hur ni vill träffas och hur mycket tid ni vill lägga ner. Det kan handla om att träffas för en fika, gå en promenad, se på bio eller göra middag tillsammans. Det handlar om vänskap, att umgås där ni väljer själva hur. All kontakt är frivillig och man kan välja att avsluta när man vill. Vi finns tillgängliga och kan erbjuda råd och stöd under hela processen.

Reportage:
http://www.alvsbynews.se/2016/11/van-i-alvsbyn-berattelse-fran-en-svensk-familj/

Intresseanmälan:
Länk till intresseanmälan Vän i Älvsbyn

Länk till att ansöka om utdrag ur polisregistret:
https://polisen.se/Global/www%20och%20Intrapolis/Blanketter/Registerutdrag/PM-442-14-Utdrag-Foreningar.pdf

Har du frågor? Kontakta:
Matilda Wiklund, Älvsby folkhögskola
matilda.wiklund@alvsbyfolkhogskola.nu