Studera på folkhögskola – för dig som bor i Arvidsjaur


books-1082942_640
Från hösten 2017 har Du som vill studera möjlighet att måndagar – onsdagar delta i lektioner på folkhögskolan i Älvsbyn för att torsdag – fredag läsa i lokaler i Arvidsjaur. 

Redan hösten 2016 påbörjades ett samarbete mellan Arvidsjaurs kommun och Älvsby folkhögskola. Tillsammans med Arbetsförmedlingen i Arvidsjaur startades en Etableringskurs, en kurs för invandrare inom etableringen, där deltagare från Arvidsjaur fick sin undervisning tre dagar per vecka i Älvsbyn och de resterande två dagarna i Arvidsjaur.

På Älvsby folkhögskola kan du studera vid Allmän kurs för att få behörigheter och kunna söka vidare till högre studier, exempelvis universitet, högskola eller yrkeshögskola. Allmän kurs finns även för dig som behöver läsa grundskolans svenska, engelska eller matematik.
Kanske behöver du också hjälp att klara körkortsteorin eller vill läsa svenska som andraspråk. Möjligheterna är många och de går att kombinera.

Folkhögskolans behörighetsgivande kurser kan ge intyg om grundläggande behörighet för högskolestudier, motsvarande den behörighet gymnasieskolan/Komvux ger.

Folkhögskolans utbildningar anpassas utifrån deltagarens behov, kunskaper och erfarenheter och vårt sätt att arbeta bygger på din närvaro och ditt engagemang.

Att studera på folkhögskola är annorlunda…på ett bra sätt!  

Kontakt:
Leine Norén (Älvsby folkhögskola), 070-320 16 61 leine.noren@afhs.nu
Matts Good (Arvidsjaurs kommun), 0960-155 51, 072-246 23 95 matts.good@arvidsjaur.se

banner-916669_640

Här nedan ser du vilka kurser vi erbjuder

Allmän kurs – för dig som är 18 år eller äldre. Här har du möjlighet att läsa in för att bli behörig till universitet/högskola eller yrkeshögskola.
CSN-berättigad: Ja

Allmän kurs grund – för dig som inte har ämnena svenska, engelska och matematik klara från grundskolan. Det finns också möjlighet att läsa svenska som andraspråk – grund, för dig som har ett annat modersmål.
CSN-berättigad: Ja

Körkortsteori – en terminslång utbildning för dig som klarar den praktiska körningen men behöver extra stöd för att bli godkänd på körkortsteorin, gällande B-körkort (personbil).
CSN-berättigad: Ja

Studiemotiverande folkhögskolekurs – en kurs för dig som är inskriven som arbetssökande på Arbetsförmedlingen och inte har fullständiga betyg från grundskolan och/eller gymnasiet. Kursen är 3 månader och ger dig chansen att prova på att studera. Efter kursen har du möjlighet att fortsätta på allmän kurs, alternativt återuppta studier på gymnasiet.
Är du intresserad? Tala med din handläggare på AF.
CSN-berättigad: Nej. Deltagaren behåller sitt aktivitetsstöd.

Vårdbiträdesutbildning med extra stöd
Den här utbildningen är för dig som vill arbeta inom vården som vårdbiträde och saknar kunskaper i svenska språket motsvarande grundskolans
årskurs 9, eller av andra skäl behöver språkstöd i svenska och extra mycket tid för dina studier.
Läs mer här

 

 

afhsloggaArvidsjaurlogga