Vi söker lärare i engelska och svenska

Vill du jobba som lärare där du kan lägga fokus på undervisning och att skapa goda relationer med dina kursdeltagare? Då kan denna lärartjänst vara något för dig.
Älvsby folkhögskola söker en lärare med behörighet i engelska och svenska. Du kommer att ingå i ett arbetslag som består av lärare vid skolans Allmänna kurs.
Undervisningen sker i mindre grupper där en lugn och trygg atmosfär skapas. Att bygga och stärka självförtroende är en central del av uppdraget.
Vi förväntar oss att du har god samarbetsförmåga, är kvalitetsmedveten och drivs av en vilja att skapa resultat. Vi lägger stor vikt vid egenskaper som flexibilitet och förmåga till samarbete med kursdeltagare och kollegor. Du kommer att trivas hos oss om du värdesätter folkhögskolans stora frihet att forma verksamheten, om du är ansvarstagande och tycker om att samarbeta i arbetslag.

Vi söker dig som
• är utbildad lärare med behörighet eller erfarenhet av att undervisa i engelska och svenska
• har erfarenhet av att jobba med kursdeltagare som har särskilda behov
• kan skapa goda professionella relationer med kursdeltagare, arbetskamrater och externa samverkanspartners
• ser arbete i arbetslag som en förutsättning för att skapa goda resultat.

Vi ser det som meriterande om du har utbildning inom specialpedagogik, svenska som andraspråk eller läs- och skrivinlärning. I arbetet ingår undervisning och annat pedagogiskt arbete inom Allmän kurs.

Om skolan
Älvsby folkhögskola ligger i Älvsbyns kommun. Kommunen bjuder på rika naturupplevelser och har ett företags- och föreningsliv som sjuder av framtidstro. Här finns 8300 invånare och inom en radie av 6 mil finns ytterligare 150 000 invånare. Det ger en närhet till allt man behöver av kultur, nöjen, friluftsliv och service.
Allmän kurs vänder sig främst till personer som saknar grundskole- eller gymnasieutbildning och är ett alternativ till Komvux för att få grundläggande behörighet att söka vidare till högskola eller yrkeshögskola. Alla folkhögskolor har Allmän kurs på gymnasienivå, men vi erbjuder också studier på grundskolenivå.
Vid skolan finns förutom Allmän kurs också Möbellinjen, Körkortsteoriutbildning, Etableringskurs, Kyrkans grundkurs, Volontärutbildning, Migrationskurs och idrottsutbildningar. Här anordnas även korta kurser, uppdragsutbildningar, kulturarrangemang och läger, i samarbete med olika aktörer. Skolan har ett eget kapell som också används som aula. Svenska kyrkan i Luleå stift är ideologisk huvudman för Älvsby folkhögskola.

Omfattning: Heltid
Tillträde: 170814
Anställning: tillsvidaretjänst som inleds med 6 månaders provanställning.
Vi tillämpar kollektivavtalet Arbetsgivaralliansen Branschkommitté Utbildning och Folkbildning.

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2017-05-07
Skicka ansökan i form av ett personligt brev samt CV till: erik.jonsson@afhs.nu

Upplysningar om tjänsten
Leine Norén, enhetsansvarig Älvsby folkhögskola: leine.noren@afhs.nu 070-320 16 61
Erik Jonsson, rektor Älvsby folkhögskola: erik.jonsson@afhs.nu 0929-723 02, 070-565 49 15