Vi söker ny rektor

Dina arbetsuppgifter
Folkbildningen står hela tiden inför nya utmaningar i takt med att samhället förändras. Vi söker därför en stark och omvärldsorienterad förändringsledare, som är lyhörd, kommunikativ och brinner för utvecklingsfrågor inom folkbildningen. Du gillar utmaningen att utveckla flexibla studieformer med de studerandes behov och förutsättningar i fokus. Uppföljning av verksamhet och resultat såväl som en god kontakt med medarbetarna är dina naturliga redskap för att utveckla verksamheten. Som rektor för Älvsby folkhögskola är du chef och ansvarar för skolans ekonomi samt för cirka 30 medarbetare. Till stöd för ditt arbete har du skolans styrelse och möten med styrelsens arbetsutskott, en ekonom och två administratörer. Skolans verksamhet är uppdelad i totalt sex olika enheter. Varje enhet leds av en enhetsledare, som alla har lång erfarenhet av folkbildning. Enhetsledarna ingår i skolans ledningsgrupp.
Din chef är styrelsens ordförande som utses av Svenska kyrkan i Luleå stift.

Om dig
Du har en relevant akademisk examen och god kunskap om folkbildning. Du har kunskap om pedagogik, teologi, ekonomi och de styrdokument som gäller för folkbildning och folkhögskola. Det är värdefullt om du har genomgått rektorsutbildning och/eller har annan likvärdig ledarutbildning.

Personliga egenskaper
Du är trygg i ditt chefskap och är ett stöd för dina medarbetare samtidigt som du vågar utmana dem till utveckling. Du har en god förmåga att lyssna in människor och dess olika behov. Du är målmedveten och van att arbeta med deltagarnas bästa i fokus. Du har varit ledare i några år och har erfarenhet av och intresse för förändrings- och utvecklingsarbete. Du känner dig bekväm med att företräda skolan i olika kyrkliga sammahang, både inom och utom Sverige.  Du känner dig också bekväm i kontakt med olika myndigheter inom Sverige (kommun, socialförvaltning, arbetsförmedling och försäkringskassa) och EU. Vi förutsätter att du delar Svenska kyrkans värderingar.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Om oss
Älvsby folkhögskola ligger i Älvsbyns kommun. Här finns 8300 invånare och inom en radie av 6 mil finns ytterligare 150 000 invånare. Det ger en närhet till allt man behöver av kultur, nöjen, friluftsliv och service.
Vid Älvsby folkhögskola finns utbildningar som till exempel Allmän kurs, Etableringskurs, Svenska från dag ett, Möbellinje, Kyrkans grundkurs, Inblick i Svenska kyrkan, Körkortsteori och Idrottsutbildningar. Här anordnas också en mängd korta kurser, uppdragsutbildningar, kulturarrangemang och läger, i samarbete med olika aktörer.
Skolan har ett eget kapell som också används som aula. Svenska kyrkan i Luleå stift är huvudman för Älvsby folkhögskola.

Omfattning: Heltid
Tillträde: 2018-08-01 eller enligt ök.

Anställning: tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.
Vi tillämpar kollektivavtalet Arbetsgivaralliansen Branschkommitté Utbildning och Folkbildning.

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2018-04-08
Skicka ansökan i form av ett personligt brev samt CV till: hans.johansson@svenskakyrkan.se

Upplysningar om tjänsten
Hans Johansson: 0921-775 43, 070-539 90 09