Hem » Föreläsningar » Gustav påpekar brister och lyfter föredömen

16 november kl 18.00, digital föreläsning.

Renoveringsraseriet är en ideell organisation som berättar om byggnadsvård, tidstypiska byggnadsdetaljer och ifrågasätter varför så många slänger dem på sopberget.

Under decennier har mängder av ursprungliga byggnadsdetaljer som portar, fönster och balkonger kasserats och ersatts av serietillverkade i aluminium och plast. Att slänga ursprungliga byggnadsdetaljer går stick i stäv mot klimatmålen och EU:s avfallstrappa som säger att vi ska förebygga att avfall uppstår. Att arbeta för hållbar byggnadsvård borde vara en självklarhet för alla fastighetsägare, inte minst från ett klimatperspektiv såväl som från ett arkitektoniskt perspektiv. Tyvärr är verkligheten annorlunda.

Missa inte denna intressanta föreläsning med Gustav Bergström som är utbildad civilingenjör, expert inom arkitektur och byggnadsvård. Förutom omåttligt populära instagramkontot @renoveringsraseriet och @ravjagarn är han är även medförfattare till boken Tidstypiska kök & bad. Föreläsningen är gratis!

Föreläsningen är en del av projektet ”En hållbar framtid” vid Älvsby folkhögskola som tar avstamp i FN:s 17 globala mål. Genom föreläsningar, workshops och utställningar vill vi sprida information om hur vi tillsammans kan bidra till en bättre värld. Projektet finansieras av Älvsbyns kommun, Stiftelsen Anna Borgeryds minnesfond samt Sparbanken Nord.

Datum

16 november

Tid

18.00

Plats

Digital föreläsning

Föreläsare

Gustav Bergström

Fler föreläsningar

Hedersrelaterat förtryck & våld samt digital utsatthet av unga

Hedersrelaterat förtryck & våld samt digital utsatthet av unga

Missa inte dessa viktiga föreläsningar om hedersrelaterat förtryck och våld samt digital utsatthet hos unga. 22 november kl 11.00 samt kl 19.00 LÄS MER

Föreläsning med konstnär Anna Toresdotter

Föreläsning med konstnär Anna Toresdotter

24 oktober kommer konstnär Anna Toresdotter till oss. Med konst och poesi guidar hon oss ner i den livgivande mullen, i den mikroskopiska värld inunder oss som är full av ömsesidiga utbyten. LÄS MER

Vilka hinder står i vägen för en mer jämställd värld