Kursen är fulltecknad – VÄVJUNTAN

Hem » Kurser » Kursen är fulltecknad - VÄVJUNTAN

Ett digitalt läranderum med fokus på vävning

Låt oss skapa en mötesplats där vi kan utforska vävningens möjligheter tillsammans trots att de fysiska avstånden mellan oss är stora.

Under tre tillfällen kommer vi att ses digitalt för att undersöka vävningens grunder på ett kravlöst och utforskande sätt tillsammans med textilkonstnären Ida Isak Westerberg. Vi kommer att gå igenom tekniker som tuskaft, rya, kelim och röllakan. Oavsett vilka kunskaper du hade innan så kommer du efter detta ha verktyg som du kan utveckla på egen hand, både i och utanför vävstol.

Efter anmälan kommer du att få hem det material du behöver för att kunna delta men du är också välkommen att använda garner som du redan har hemma.

Ida Isak Westerberg (1986) undersöker olika platser, med fokus på tillhörighet i allmänhet och på myren i synnerhet, med hjälp av vävning och andra textila tekniker. 2021 ställde den  ut sin konst i Luleå, Rovaniemi, Alta och Korpilombolo samt deltog i projekten Utom Husen, Formstark Norrbotten och Händer tillsammans. Just nu är Westerberg bland annat aktuell som scenograf till Dansinitiativets föreställning Väven samt som deltagande
konstnär i Luleå biennalen. Westerberg är utbildad på Handarbetets Vänner i handvävning och konstsömnad.

Kursen arrangeras av Slöjd och formkonsulenterna Region Norrbotten och Älvsby Folkhögskola i samarbete med Luleåbiennalen och Ida Isak Westerberg.

Vid frågor kontakta Linnea Nilsson, Slöjd- och Formkonsulent Region Norrbotten.
linnea.k.nilsson@norrbotten.se

Studietakt

Digital kurs med tre träffar

Plats

Kursen är digital och träffarna kommer att sändas live via mötesplatsformen Teams eller Zoom. Möteslänk skickas ut per mejl inför kursstart.
Kursdatum

8 november kl 18.30-20.30
22 november kl 18.30-20.30
6 december kl 18.30-20.30

Kostnad

200 kr (inkluderar: 3 digitala träffar, samt material-kit och kostnad för porto). Notera att du endast kan anmäla dig för att gå hela kursen, ej enstaka tillfällen.

Sista dag för anmälan

27 oktober.
Begränsat antal platser, boende i Norrbotten har förtur.