Föreläsningar

Hem » Föreläsningar

Lärande för livet

Vi är stolta över att kunna erbjuda ett varierat utbud av kurser samt föreläsningar till skolans deltagare, Älvsbybor och alla andra som är intresserade av att lära sig mer i livet. 

Vi på Älvsby folkhögskola ska bidra till att ge människor möjlighet att påverka sin livssituation och skapa engagemang för att delta i samhällsutvecklingen. Vi ska också bidra till att utjämna utbildningsklyftor och höja utbildnings- och bildningsnivån i samhället. Vi ska också jobba för att bredda intresset och delaktigheten i kulturlivet. Ett uppdrag som vi tagit till vårt hjärta och utför med glädje.

Våra föreläsningslokaler

Vårt kapell på skolan är lämpligt för en sittande publik på uppemot 100 deltagare. På skolan har vi en stor variation av lokaler som lämpar sig för både fysiska som digitala möten. Välkommen till en inspirerande miljö.

Boka en lokal genom att ringa 0929-723 00 eller maila info@alvsbyfolkhogskola.nu

Alla föreläsningar

Från klimatångest till handlingskraft

Från klimatångest till handlingskraft

Journalist, författare och föreläsare, medgrundare av Klimatklubben och en av Sveriges 101 Hållbarhetsmäktigaste 2021. LÄS MER

Intresset för krigshistoria blev till böcker och filmer

Intresset för krigshistoria blev till böcker och filmer

Tyvärr så måste Lars av personliga skäl ställa in föreläsningen. Vi letar efter nytt datum när Lars kan komma till oss. LÄS MER

Att släktforska med DNA när ”alla är släkt med alla”

Att släktforska med DNA när ”alla är släkt med alla”

Föreläsning med Peter Sjölund den 27 maj kl 11.00 LÄS MER