Bogdan Nogol

Kyrkans grundkurs vid Älvsby folkhögskola våren 2022
Hem » Deltagarberättelser » Bogdan Nogol

Jag heter Bogdan Nogol. Jag är 27 år gammal. Jag kommer från Tjeckien men jag har bott utanför Robertsfors sedan 2013. Numera bor jag i Abisko, dit flyttade jag för att jobba som lärare. Jag är nyutexaminerad lärare men jag funderar på att jobba som församlingspedagog i framtiden.

Jag valde att gå kyrkans grundkurs efter en rekommendation från stiftpedagogen, en bra start för att sedan kunna utbilda mig till församlingspedagog.

Det bästa med kursen var alla samtal vi hade tillsammans, men även samtalen i små grupper. Jag uppskattade även att kursen var på distans då kunde jag samtidigt läsa på universitetet.

Kursen är utmärkt för de som är nyfikna på Svenska kyrkan och kristendomen. Man får grundläggande information om det mesta som rör Svenska kyrkan.

Jag har fått lära mig att människorna i Svenska kyrkan kan ha väldigt olika syn på olika delar av kyrkan. Men trots att vi alla är olika lemmar tillhör vi en och samma kropp – den kristna kyrkan.

Jag skulle beskriva kursen på följande sätt: Kursen är utmärkt för de som är nyfikna på Svenska kyrkan och kristendomen. Man får grundläggande information om det mesta som rör Svenska kyrkan. Om man har varit på en gudstjänst tidigare och undrat varför olika moment genomförs, så får man en förståelse om detta genom att gå denna kurs. Är man dock uppvuxen i en kristen familj och intresserat av teologin kan kursen upplevas lite för grundläggande.

Bogdan Nogol, kyrkans grundkurs våren 2022

Här kan du läsa mer om Kyrkans grundkurs

Utbildningsår

Kyrkans grundkurs vid Älvsby folkhögskola våren 2022

Fler deltagarberättelser

Elin Skotak

Elin Skotak

Elin hittade sin tro lite senare i livet. Det var i samband med att hon och hennes man fick sitt första barn som Elin började leta efter en plats och gemenskap där man kunde få fördjupad kunskap om den kristna tron. LÄS MER

Anita Ullmann

Anita Ullmann

Anita Ullmann, 54, är miljöaktivitst och projektledare boende i Brösarp, Skåne. På distanskursen En hållbar värld fick hon fördjupa sig i sina hjärtefrågor och dela erfarenheter och tankar med andra deltagare. LÄS MER

Marion Richter

Marion Richter

Marion, 51, bor i Malmö och jobbar i Lund - men kan studera på Älvsby folkhögskola tack vare distanskursen Svenska som andraspråk på grundläggande nivå. LÄS MER

Mohammad Hajjo

Mohammad Hajjo

För Mohammad blev Allmän kurs på Älvsby folkhögskola en förberedelse till att studera industridesign på universitetet. LÄS MER