Hem » Kurser » Messy church

Gudstjänst, inspiration och fördjupning

Välkommen till tre digitala kurstillfällen om Messy Church! De som föreläser har arbetat med Messy Church under flera år och Aike Kenneth Brown, huvudansvarig för det internationella nätverket Messy Church, kommer att medverka vid ett av tillfällena.

Kursen kommer att varva föreläsningar med reflektioner, individuellt och tillsammans med andra. Föreläsarna kommer också att visa på material som kan hjälpa er att starta upp eller utveckla Messy Church i er kyrka.

Inför kursstart – förbered dig genom att läsa den svenska foldern ”Guide till Messy Church”, ta med dig frågor utifrån denna. Här hittar du foldern.

Plats:

Detta är en kurs på tre tillfällen där vi möts via Zoom. Resursdelande sker via Google Classroom, här finns möjlighet att ställa frågor och ha utbyte mellan varandra och med kursledningen.


Kursupplägg, datum och tider

Kursdag 1
14 oktober kl 16-18:30

Kursdag 2
11 november kl 16-18:30

Kursdag 3
27 januari 2025 kl 16-18:30

Exempel på ämnen vi tar upp under kursen:

  • Messy Church kärnvärden med biblisk förankring
  • Hur kan ett tillfälle Messy Church praktiskt se ut?
  • Utmaningar och glädjeämnen i arbetet med Messy Church
  • Inspiration från det internationella arbetet med Messy Church
  • Messy Church – att bygga hållbart över tid

 

Marianne Hellgren

Församlingspedagog och kursutvecklare, Älvsby folkhögskola
marianne.hellgren@alvsbyfolkhogskola.nu
0929-723 16

Studietakt

100%

Plats

På distans via Zoom

Sista anmälningsdag:

30 september 2024

För vem?:

För anställda och ideella i Svenska kyrkan samt andra som är intresserade av eller vill veta mer om Messy Church. Kursen passar för dig som längtar efter ett kreativt gudstjänstliv där alla åldrar får känna sig hemma.

Folkhögskolan ska bidra till att studier vid skolan är tillgängliga och likvärdiga för deltagare med funktionsnedsättning. Därför frågar vi om detta när du anmäler dig.