Allmän kurs

allman

Kursinformation

Studietakt: Heltid eller deltid 75% eller 50%. Heltidsstudier är 20 lektionstimmar/vecka.
Längd: 1-3 års studier efter behov.
Studiestödsnivå (CSN): (Grundskole- eller gymnasienivå)
Kurstid: 21 aug 2017 – 8 jun 2018
Antagningsvillkor: För att studera på allmän kurs måste du vara minst 18 år
Sista ansökningsdag: 15 maj/löpande intag. Antagning sker i mån av plats.
Ansökningshandlingar: hittar du HÄR
Kursansvarig: Leine Norén
E-post: Leine Norén

Vid allmän kurs finns möjlighet att förbereda sig för gymnasiestudier och/eller att läsa in gymnasiet. Kursen kompletterar du med 50% tillval, se nedan.
Välutbildad personal erbjuder extra stöd för den som har särskilda behov. Det kan gälla inlärningssvårigheter, läs- och skrivproblem eller otillräckliga kunskaper i svenska språket.

Kursmål:
Ge allmänbildning och kunskaper för vidare utbildning samt öka intresset för samhällsfrågor och mötet med andra människor. Studierna kan, efter två eller fler terminer (beroende på tidigare studier och erfarenheter), ge grundläggande behörighet för universitets- och högskolestudier samt särskild behörighet i vissa ämnen t ex matematik, svenska och engelska.

Ämnen:
Svenska, engelska, matematik, samhällskunskap, historia, religionskunskap och naturkunskap.

Tillval:
Extra stöd, körkortsteori.

Svenska som andra språk – tillval:
Engelska, körkortsteori, matematik, extra stöd.

Du kan få ett höjd bidragsbelopp
Läs mer HÄR

Antagningsförfarande:
Antagning sker utifrån inskickade ansökningshandlingar, samtal med referenspersoner och personlig kontakt.
Vi tar i först hand in de sökande som saknar grundläggande behörighet från grundskola eller gymnasium och själv ha intresse och motivation för att studera.
Urvalet baseras på följande kriterier:
– ditt behov av att studera
– gruppens sammansättning