Hem » Kurser » Aktivt kultur och friluftsliv

en kurs för personer med intellektuella funktionsvariationer och deras assistenter och anhöriga

Välkommen med på en spännande resa för att uppleva den finska kulturen och naturen tillsammans med Älvsby folkhögskola och Älvsby parasport.

Vill du lära sig förstå kultur och friluftsliv, hälsa och natur och möta nya vänner med annat språk? Då är detta kursen för dig. Som deltagare kommer du att få möjlighet att jämföra likheter och olikheter inom den svenska och finska naturen och kulturen, t.e.x matkultur, allemansrätten, skogen, badkultur, lek och spel. Under kursen får du också möjlighet att träffa nya likasinnade vänner och hitta ett sätt att kommunicera när det inte finns gemensamt språk.

Kursen ger ökade kunskaper om hur man lever ett hälsosamt liv genom bra kost- och motionsvanor samt socialt umgänge.

MARIANNE KORTESOJA

Lärare möbellinjen
marianne.kortesoja@alvsbyfolkhogskola.nu
070-292 00 34

Monica Johansson

Kultur- och idrottskonsulent
monica.johansson@alvsbyfolkhogskola.nu
0929-723 05

Studietakt

100%

Plats

Älvsby folkhögskola

NÄR?

22-26 juli 2024

VAR?

Vahojärvi, Finland. Vi reser gemensamt med Älvsby folkhögskolas minibussar och färja mellan Umeå och Vasa.

FÖR VEM?

Kursen lämpar sig för dig som har lindrig till måttlig intellektuell funktionsnedsättning och till dig som är anhörig eller assistent till deltagare. Åldersgräns 15 år (15 – 18) år med målsmans sällskap). Kursen kräver en grundläggande kondition, då vi kommer att genomföra vandringar upp emot 5 km km på stigar och en del kuperad obanad terräng. Vi är ute i alla väder. Inga förkunskaper krävs. Är du osäker på om kursen passar dig så kontakta oss innan anmälan.

AVGIFT:

1000 kr för deltagare med IF, 3000 kr för anhöriga och assistenter. Avgiften faktureras efter avslutad kurs. I avgiften ingår resa till och från Finland med minibuss och färja, all mat och logi, div utrustning, material och olycksfallsförsäkring.

ANMÄLAN

Anmälan senast 19 juni. Efter sista anmälningsdag kommer du få mer information om kursen. Vid fullbokad kurs placeras du på en reservlista.

UTRUSTNING:

Detaljerad utrustningslista mejlas ut ca 2 veckor innan kursstart.

PROGRAM:

Program mejlas ut till deltagarna efter 19 juni.

AVBOKNING:

Vid avbokning senare än 3 veckor före kursstart debiteras 50% av kostnaden. Avbokning ska ske via mail till marianne.kortesoja@afhs.nu

ÖVRIGT:

Det finns möjlighet att hyra rum på Älvsby folkhögskolas vandrarhem i samband med resan. För info och bokning vänligen kontakta info@afhs.nu eller 0929-723 30