Konst & skapande

Hem » Kurser » Konst & skapande

En kurs för personer med funktionsvariationer, vt-24

Under kursen utforskar och experimenterar vi tillsammans olika områden inom konst och konsthantverk, teori varvas med praktik.

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

I den här kursen lär vi oss om olika konst och konsthantverks former, material, tekniker, färg och form. Eftersom konstnärligt arbete ibland involverar samarbete och socialt samspel, kommer kursen att fokusera på att utveckla deltagarnas samarbetsförmåga. Deltagarna får träning i att planera och genomföra en konstutställning för att visa upp sina verk.

NÄR? VAR?
Planerade träffar under vårterminen 2024.
Vi träffas i entrén på Älvsby folkhögskola måndagar kl 18.00 – 20.00.

15 januari
22 januari
29 januari
5 februari
12 februari
19 februari
26 februari
4 mars
11 mars
18 mars
25 mars

Kursen sker i samverkan med: Älvsby parasport, Älvsby konstförening och Älvsby folkhögskola. Kursen är en del i projektet En hållbar framtid.

 

MARIANNE KORTESOJA

Lärare möbellinjen
marianne.kortesoja@alvsbyfolkhogskola.nu
070-292 00 34

Studietakt

11 träffar under vintern

Plats

Älvsby folkhögskola

FÖRKUNSKAPER

Inga förkunskaper krävs.

LEDARE

Våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagog. Ledare är Marianne Kortesoja, Maria Thysell och Maria Öqvist (22 och 29/1, med tema: designa en egen bok) som har mångårig erfarenhet att jobba med personer med olika funktionsvariationer.

KOSTNAD

Kursen är kostnadsfri

KURSMATERIAL

Kursmaterial delas ut under kursen.

ANMÄLAN

Anmälan görs på plats.

KONTAKT

SMS till Mariane Kortesoja, 070-292 00 34