Rökbord Art-deco 30-tal, 3.900 kr

Hem » Reborn » Rökbord Art-deco 30-tal, 3.900 kr

Stilrent rökbord i art-deco stil. Ett bord att ha i ”salongen” där man förvarar sina rökdon och kanske ett glas med något gott. Röker inomhus är det ju inte många som gör numer. Betydligt vanligare då på 30-talet när jag gissar att bordet såg dagens ljus.
Vad har jag gjort för reparationer då? Faneret i mörkt trä behövde några lagningar. För att skydda detsamma mot stötar tillverkade jag hörbeslag (fanns inte på originalet). Hjulens gummi hade hårdnat och spruckit och har fått ny slityta från reservdäck till en radiostyrd bil. Nya knoppar har täljts med inspiration från intarsian på skåpdörrarna. Jag hittade en tjusig tapet i art deco-stil som finns på toppen, lådförstyckena och i skåpet. Sist men inte minst ytbehandling med schellack. Så vad har du i ditt rökbord? Inte nödvändigtvis rökverk, men det du vill ha till hands för en skön slapparkväll.

Har du möbler som behöver renoveras?

Möbellinjen tar under läsåret emot kundjobb från företag och privatpersoner. Har du en möbel som förtjänar en andra chans? kontakta Malin Nyström  076-126 67 13.

 

 

Klädskåp, 5.400 kr

Klädskåp, 5.400 kr

Slipat, spacklat. Reparerat ben. Tillägg av sektion på dörr och snidad dekor. Målad med äggoljetempera.

läs mer
Mosaikbord, 1.650 kr

Mosaikbord, 1.650 kr

Mosaikbord 56*116 höjd 57 , ny bordskiva som kaklats med mosaikplattor, bordet är slipat, grundmålat och sedan fått en mattsvart färg. Detaljer på bordet har en lätt touch av guldfärg. Undersidan på bordet är spacklad och grundmålad samt tapetserad. Bordet har därefter behandlats med golvlack i 3 omgångar. Renoverat av Annica Karlsson och Marianne Eriksson Möbellinjen Älvsbyn

läs mer