Vän i Älvsbyn

Hem » Projekt » Vän i Älvsbyn

Vän i Älvsbyn anordnar aktiviteter och utflykter där alla som vill kan vara med.

Är du nyfiken och vill lära känna nya människor och lära dig om andra länder? Var med i Vän i Älvsbyn!

Vem kan bli Vän i Älvsbyn?
Du kan vara med om du är över 16 år och har uppehållstillstånd. Ingen speciell utbildning eller kunskap behövs utan vi matchar dig med en ny vän utifrån intressen eller annat.


Hur går det till? 

När vi fått in din intresseanmälan kommer vi att höra av oss och du får mer information och vi får höra mer om dina förväntningar och funderingar. Efter det kommer vi att matcha ihop dig med en ny vän.


Vad kan man göra?

Du/ni väljer själva hur ni vill träffas och hur mycket tid ni vill lägga ner. Det kan vara att träffas för en fika, gå en promenad, se på bio eller göra middag tillsammans. Det handlar om vänskap, att umgås och ni väljer själva hur. All kontakt är frivillig och man kan välja att avsluta när man vill. Vi finns tillgängliga och kan erbjuda råd och stöd under hela processen.


Gemensamma aktiviteter 

Vän i Älvsbyn anordnar andra aktiviteter som t ex fritidsaktiviteter, och utflykter där alla som vill kan vara med. Du behöver inte vara matchad för att vara med på det, och du kan också vara asylsökande och komma på våra gemensamma aktiviteter. Du får information om dem genom att höra av dig till matilda.wiklund@afhs.nu eller gå med i Facebookgruppen Vän i Älvsbyn.

Vän i Älvsbyn har funnits sedan 2015 och är finansierat av Länsstyrelsen och lokala organisationer, partier och företag i Älvsbyn.

Projektet pågår

Oktober 2021 tom Oktober 2024

Vill du samarbeta

Kontakta Matilda Wiklund på 0929-723 32 eller skicka ett mail till matilda.wiklund@alvsbyfolkhogskola.se

Fler projekt

En unik utbildningssatsning – Församlingsliv i Sápmi

En unik utbildningssatsning – Församlingsliv i Sápmi

Vi är mycket glada av denna unika utbildningssatsning där Älvsby folkhögskola fått ett viktigt och spännande uppdrag! Älvsby folkhögskola och Svenska kyrkan på nationell nivå har under 2023 påbörjat ett samarbete med en utbildningsinsats kring samiskt kyrkoliv som en del av att arbeta vidare för att nå målen i handlingsplanen för försoningsprocessen mellan Svenska kyrkan och det samiska folket. LÄS MER

En gemensam plats i norr – hur delar vi kultur, identitet och språk

En gemensam plats i norr – hur delar vi kultur, identitet och språk

Projektet är en del av en framåtsyftande kompetenshöjande och nätverkande fördjupning inför utveckling av bla en lång kurs. Syftet med detta projekt är att börja med att stärka oss själva i den egna förståelsen och kring ansvaret om vad det innebär att finnas och verka tillsammans inom Sápmi. LÄS MER

En hållbar framtid

En hållbar framtid

Projektet “En hållbar framtid” vid Älvsby folkhögskola tar avstamp i FN:s 17 globala mål. Genom föreläsningar, workshops och utställningar vill vi sprida information om hur vi tillsammans kan bidra till en bättre värld. LÄS MER